افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرار از پله‌های اضطراری فقر | نگاهی به تئاتر «زهرماری» که این شب ها در تماشاخانه مایان روی صحنه است قصه های بزرگ برای بچه‌های کوچک | چند پیشنهاد خرید شاهنامه برای کودک و نوجوان
سرخط خبرها

قصه آن‌کسی که کتاب نوشت و از دنیا رفت | چند خطی درباره «خودم و جهان»، زندگینامه ویلیام فاکنر

  • کد خبر: ۲۴۷۱۹۲
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۲
قصه آن‌کسی که کتاب نوشت و از دنیا رفت | چند خطی درباره «خودم و جهان»، زندگینامه ویلیام فاکنر
کتاب خودم و جهان زندگینامه ویلیام فاکنر به کوشش رابرت وین همبلین بر زندگی پر از خشم و هیاهوی فاکنر نور تابانده است.

زندگی مردی که برای زجر کشیدن به دنیا آمده بود. قصه مردی که دیوانه‌وار عاشق کلمات و دل‌باختن بود. قصه مردی که اسیر هالیود شده بود، اما خودش را به خانه و مزرعه بزرگ اجدادی‌اش رساند. «خودم و جهان» زندگینامه ویلیام فاکنر به کوشش رابرت وین همبلین بر زندگی پر از خشم و هیاهوی فاکنر نور تابانده است.  

فاکنر خودش دوست نداشت که زندگی‌نامه داشته باشد و در نامه‌ای به منتقدی نوشته است: «خواسته‌ام این است که، همچون یک فرد بی‌نام، جایگاهی در تاریخ نداشته باشم و از من نشانی یافت نشود، هیچ‌چیزی از من نماند جز کتاب... هدف من، که برای رسیدن به آن از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنم، آن است که زندگینامه‌ام در دو جمله خلاصه شود، همان دو جمله‌ای که در آگهی ترحیم و سنگ‌نبشته مزارم درج خواهد شد: آن‌کسی که کتاب نوشت و از دنیا رفت.»، اما این کتاب تنها زندگی‌نامه فاکنر نیست و چندین زندگی‌نامه درباره او چاپ شده است.

هرچند که خودش در سخنرانی درباره ارتباط زندگی و کتاب‌هایش گفته است، باید در نوشته‌هایش زندگی‌اش را دنبال کنیم: «در وهله اول، هر نویسنده‌ای مشغول نوشتن زندگینامه خویش است، زیرا او جهان را کشف می‌کند و ناگاه پی می‌برد که جهان به حدی مهم، تاثرانگیز و اسف‌بار است که باید آن را بر کاغذ یا بوم نقاشی بیاورد یا در قطعه‌ای موسیقی بیان کند، در آن لحظه هرچه او در ذهن دارد زاییده اتفاقاتی است که براو رفته.»

«خودم و جهان» از جد پدری فاکنر شروع می‌شود، عاشقی‌های او را روایت می‌کند و تا واپسین لحظات و جایی که از جدار نسیان عبور می‌کند، ادامه می‌یابد. کتاب دربرگیرنده تعدادی عکس و همچنین کتابشناسی آثار فاکنر که از فارسی ترجمه شده است هم هست.

در بسیاری از اتفاقاتی که در زندگی نویسنده شهیر رخ می‌دهد، می‌توان ردپای درونمایه آثارش را دید همان چیزی که منتقدان آن را «جدال میان زندگی مطلوب و زندگی واقعی» دانسته‌اند. او در جایی نوشته است: «نویسندگی پلی است میان زندگی آرمانی عاشقانه و حقیقت ناگوار و مأیوس‌کننده.» و فاکنر به گواه این زندگی‌نامه همیشه میان آرمان و حقیقت مأیوس‌کننده در نوسان بوده است.

خودم و جهان مرجع خوبی برای درک و فهمِ رنج‌هایی است که یک نویسنده تجربه می‌کند تا اثری خلق شود. همین دلیل مهم بودن چنین کتاب‌هایی است تا بتوان در کنار خواندن آثار یک نویسنده (آن هم نویسنده‌ای که او را بهترین نویسنده آمریکایی بین دو جنگ جهانی دانسته‌اند) از او و زندگی که پشت سر گذاشته است و این‌که چگونه با افسردگی‌های مداوم، رنجِ عاشق شدن و بی‌پولی کنار می‌آمده است، سر درآورد.

خودم و جهان را نشر مان کتاب با ترجمه الهام گرامی در ۲۲۵ صفحه و با قیمت ۲۴۰ هزارتومان در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->